הוצאות בבית משותף.

סיפור המקרה

האם דייר בבית משותף חייב להסכים להחלטות ועד הבית או רוב הדיירים שמטילות עליו חיובים, למשל- שיפור חזות הבניין, הקמת מתקני משחקים לילדים, התקנת דלת עם אינטרקום? משרדנו נתקל בשאלה קשה עוד יותר, האם בעלי הדירות מחויבים להשתתף בהוצאות משפט נגד חברת החשמל לשם העתקת חדר שנאים?

טיפ

על כל בית משותף חל תקנון, מוסכם או מצוי. התקנון המצוי קובע, שכל החלטה המטילה על בעל דירה חובות או תשלומים מסוג או שיעור שלא נקבע מפורש בחוק או בתקנון, או המשנה את זכויותיו מחייבת את הסכמתו. ההוצאות שהוזכרו לעיל לא נמצאות בחוק או בתקנון. לפיכך, לא ניתן יהיה לחייב דיירים בתשלום זה, אלא אם הסכימו לשלמו. אולם, קיימת מגמה אצל המפקח על המקרקעין להקל בסוגיות אלה. המטרה היא לשאוף להסכמה פה אחד ולאו דווקא לחייב אותה באופן מוחלט, כדי למנוע מצבים של שיתוק או סרבנות בלתי סבירה של דייר בודד. למשל פסק דין של המפקח, שבו הדיירים לא רצו לערוך תיקון מקיף  ויקר כדי לשפר את חזותו של הבניין ולמנוע נפילת אריחים, המפקח חייב את הדיירים  להשתתף בהוצאות התיקון המקיף והיקר בשל מצבו של הבניין.

אין באמור לעיל כדי להוות ייעוץ משפטי, חוות דעת או תחליף לייעוץ משפטי אצל עו”ד, האמור לעיל אינו אלא תיאור כללי בלבד ולא מחייב של הנושאים. בכל מקרה ספציפי מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מעורך דין.

כל זכויות היוצרים והקניין הרוחני המופיעים באתר זה שמורות לרבות, הטקסטים, התיאורים, עיצוב האתר, התמונות, וכל חומר אחר הכלולים בו, אם לא נאמר מפורשות אחרת, שמורים למשרד עורכי דין הרשקוביץ ושות’ בלבד. אין להעתיק להפיץ, לשכפל, למכור, לפרסם, לשדר או לעשות כל שימוש מסחרי כלשהו בכל או בחלק מתכניו של האתר וכל דבר אחר המוצג באתר אלא אם ניתנה רשות במסמך לכך בכתב ומראש ממשרד עורכי דין הרשקוביץ ושות’©

מאמרים נוספים

צרו קשר